Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Filmer på skjutne polismannen sprids

Brott • Publicerad 1 juli 2021
Bilder på hur den skjutne polisen får hjärt-lungräddning sprids nu på sociala medier. På bilden: Polisens avspärrningar i Biskopsgården efter skjutningen.
Bilder på hur den skjutne polisen får hjärt-lungräddning sprids nu på sociala medier. På bilden: Polisens avspärrningar i Biskopsgården efter skjutningen.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Flera videoklipp som visar hur en polis utför hjärt-lungräddning på sin skjutne kollega i Biskopsgården i Göteborg sprids nu på sociala medier, något som kan vara olagligt.

– I nuläget är ingen anmälan upprättad, men det är något vi undersöker närmare, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen i region Väst, till Göteborgs-Posten.

Annons

Erik Nord, polischef i Storgöteborg, är inte förvånad över att klippen cirkulerar i sociala medier.

– Med hänsyn till anhöriga och andra som är berörda kan sådana filmer skada enormt mycket, säger han.

Den som sprider filmer som anses innehålla integritetskänsliga uppgifter riskerar att göra sig skyldig till olaga integritetsintrång.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons