Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

FI granskar Klarna efter it-haveri

Finansinspektionen (FI) ska utreda om betaltjänsten Klarna har brutit mot banksekretessen i samband med en it-incident i maj.
Enligt Klarna kommer man samarbeta fullt ut med myndigheten.
Ekonomi • Publicerad 5 juli 2021
FI granskar Klarnas IT-haveri. Arkivbild
FI granskar Klarnas IT-haveri. ArkivbildFoto: Carl-Olof Zimmerman/TT

FI undersöker sedan tidigare Klarnas arbete med informations- och cybersäkerhet och den nya undersökningen kommer hanteras inom ramen för detta arbete.

"Banksekretessen är en central del av bankers verksamhet. Bankkunder ska veta att deras uppgifter är säkra och banker har en stor uppgift i att alltid skydda sina kunders integritet", skriver FI.

Annons

Klarnas presschef Niklas Gillström skriver i en kommentar till TT att bolaget tar kunders integritet på största allvar.

"Vi välkomnar därför Finansinspektionens undersökning och kommer naturligtvis att samarbeta med dem fullt ut", skriver han.

Det var strax före lunch på torsdagen den 27 maj i år som Klarna fick stora tekniska problem med sin mobilapp. Under en dryg halvtimme kunde tiotusentals användare se andra användares uppgifter.

Enligt en intern rapport från Klarna påverkades i första hand mobilkunder i EU och Storbritannien till följd av tidpunkten för incidenten.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons