Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

FI granskar EQT:s hantering av lock up-klausul

Finansinspektionen har inlett en granskning av riskkapitalbolaget EQT:s hantering av informationen kring den inlåsningsklausul som bolaget reviderade i förra veckan.
Ekonomi • Publicerad 14 september 2021
EQT granskas av Finansinspektionen. Arkivbild.
EQT granskas av Finansinspektionen. Arkivbild.Foto: Amir Nabizadeh/TT

EQT meddelade strax efter börsstängningen i tisdags i förra veckan en förändring av den lock up-klausul, som reglerar den tid delägare är förpliktigade att behålla sina aktier, som spikades i samband med börsnoteringen 2019. Men samtidigt frigjordes 63 miljoner aktier från 60 partner för försäljning under tisdagskvällen och EQT-delägare sålde aktier för 23 miljarder kronor.

EQT:s styrelse ska enligt Dagens industri ha fattat beslutet om att ändra klausulen några veckor före försäljningen. Det normala är att ett sådant beslut offentliggörs omedelbart. Undantag kan dock göras men bara om särskilda skäl föreligger, som till exempel om affärsintressen kan skadas.

Annons

Finansinspektionen har begärt att EQT förklarar varför offentliggörandet av förändringen av lock up-klausulen dröjde. I ett pressmeddelande skriver EQT att man ska ge FI underlag och att bolaget "gör bedömningen att informationsgivningen är korrekt och har inhämtat extern rådgivning i frågorna".

.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons