Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fem barn körde ifrån polis – kraschade

En bil fylld med fem barn – med en av dem som förare – kraschade under en polisjakt i Västerås under natten mot onsdagen.
Brott • Publicerad 15 september 2021
Ett barn under 15 års ålder försökte köra i väg från en polisbil och kraschade. Arkivbild.
Ett barn under 15 års ålder försökte köra i väg från en polisbil och kraschade. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det var vid klockan 01.20 som en polispatrull fick syn på en bil som körde på ett misstänkt sätt och försökte stoppa den. Men föraren vägrade att stanna och bilen åkte i stället i väg i hög hastighet.

– Det vårdslösa körsättet gjorde att man misstänkte att föraren var påverkad, säger polisens presstalesperson Johan Thalberg.

Annons

Men det blev ingen lång jakt. Bilen kraschade nämligen in i ett staket vid en skola och ut kom fem personer i åldrarna 15 år eller yngre. Den som körde bilen var yngre än 15.

Ingen uppges ha blivit skadad vid olyckan.

Enligt polisen slängde barnen i bilen ut saker ur fönstren under färden, men det enda man hittade efteråt var en cigarettfimp.

Hur barnen kom över bilen, eller vem den tillhörde, är oklart. Polisen lämnade över barnen till föräldrarna och upprättade en anmälan enligt Socialtjänstlagen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons