Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fem anhållna efter mordet i Västerås

Fem personer har anhållits misstänkta för mordet på en man i 20-årsåldern, som ägde rum i Västerås förra veckan.
Brott • Publicerad 8 november 2022
Stadsdelen Bäckby i Västerås där en man i 20-årsåldern sköts till döds tisdagen 1 november.Foto: Christine Olsson/TT

Tre av de misstänkta är på sannolika skäl misstänkta för mord, de andra två är skäligen misstänkta.

"Utredningen har lett fram till dagens tillslag och de anhållna personerna är misstänkta för inblandning i mordet. Utredningen går nu vidare. Senast på fredag kommer jag att ta ställning till om någon av personerna ska begäras häktad", säger kammaråklagare Karolin Hellsberg, som leder förundersökningen, i ett pressmeddelande.

Annons

Det var tisdagen 1 november som polisen larmades om en skottlossning i stadsdelen Bäckby i Västerås. En man i 20-års åldern fördes till sjukhus med ambulans men hans liv gick inte att rädda.

Två av de fem misstänkta är pojkar i övre tonåren, de övriga tre är unga vuxna män. Samtliga var anhållna i sin frånvaro innan gripandet.

"I läget som utredningen befinner sig i med spår säkrade och fem personer gripna, är det av stor betydelse att fortsatt få in iakttagelser och tips om skjutningen. Detta för att ytterligare kunna stärka bevisningen i ärendet", säger Lars Jansson, lokalpolisområdeschef i Västerås.

Tidigare har två kvinnor suttit anhållna misstänkta för inblandning i mordet. De är frisläppta men fortsatt misstänkta för brott.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons