Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fel man avtjänade fängelsestraff

Brott • Publicerad 7 oktober 2022
En man har släppts från Svartsjöanstalten sedan det upptäckts att han utgivit sig för att vara en dömd person. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Nyligen släpptes en man från Svartsjöanstalten utanför Stockholm. Han släpptes inte efter avtjänat straff utan för att han aldrig skulle ha varit där. Mannen hade utgett sig för att vara en dömd person, skriver Upsala Nya Tidning.

– Jag kan bekräfta att det här har hänt. Ärenden har nu överlämnats till sektionen för särskilda utredningar inom Kriminalvården som ska undersöka hur det här har gått till, säger Ulf Mossberg, pressekreterare vid Kriminalvården, till tidningen.

Annons

I fjol dömdes en man i 30-årsåldern till fängelse för grovt skattebrott. Han fälldes för att ha hanterat hundratals kilo tobak för vattenpipa utan att betala tobaksskatt.

Men när det var dags att avtjäna straffet var det en annan person som dök upp. Enligt uppgifter till tidningen ska den dömde mannen ha betalat för att den andre skulle avtjäna straffet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons