1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Fel lägenhet blev måltavla för skottlossning

Brott • Publicerad 16 april 2021
Flera skott avlossades in i barnfamiljens lägenhet, men skytten sköt in i fel lägenhet. Arkivbild.
Flera skott avlossades in i barnfamiljens lägenhet, men skytten sköt in i fel lägenhet. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Under natten mellan den 11 och 12 april avlossades flera skott in i en barnfamiljs lägenhet i Stockholmsområdet Sätra. Polisen uppger nu att skjutningen var en uppgörelse mellan två kriminella grupper i området – och att lägenheten där barnfamiljen befann sig inte var den avsedda måltavlan för skjutningen.

Ingen skadades i samband med skottlossningen, men alla familjemedlemmar var hemma när den inträffade.

"Vi ser väldigt allvarligt på att oskyldiga drabbas i kriminella uppgörelser. Vi vill nu ha in tips om händelsen så att vi kan gripa de ansvariga", säger David Sund, gruppchef vid polisen i Skärholmen i ett skriftligt uttalande där man uppmanar de som har information eller har gjort iakttagelser hör av sig till polisen.

Ingen har ännu kunnat gripas för skottlossningen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.