Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fastighetsägarna vill höja hyran med 12 procent

Kravet inför den stundande hyresförhandlingen är en höjning med 12 procent, skriver Dagens industri.
– Effekten blir att hyresrätten dör sotdöden om kostnader inte hämtas in, säger Fastighetsägarnas Rikard Ljunggren till tidningen.
Ekonomi • Publicerad 13 september 2023
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosval/TT

Det väntas bli tuffa hyresförhandlingar under hösten. Branschorganisationen Fastighetsägarna företräder sina medlemmar i förhandlingar om 320 000 lägenhetshyror. Kravet, att hyrorna efter årsskiftet dramatiskt ska upp i Stockholm och Göteborg, kommer att presenteras under torsdagen.

Stigande räntor, höjda kommunala avgifter för vatten och avlopp och uppåtgående underhållskostnader är några av de utgifter som ligger bakom kravet, enligt Fastighetsägarna.

– Det blir svårt att underhålla fastigheterna om ägarna inte kan kompensera sig för kostnadsökningar, säger Rikard Ljunggren, vd på Fastighetsägarna GFR i Göteborg.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons