Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Färre nya personbilar i augusti

Nyregistreringen av personbilar fortsatte att minska i augusti, visar färsk statistik från Bil Sweden. 19 808 registrerades under augusti i år, 22 procent färre än under samma månad i fjol.
Ekonomi • Publicerad 1 september 2021
Färre nyregistrerade personbilar i augusti. Arkivbild.
Färre nyregistrerade personbilar i augusti. Arkivbild.Foto: Mark Earthy/TT

"Inbromsningen under juli och augusti kan härledas till den höjda förmånsskatten 1 juli. Under de två månaderna föll andelen nya bilar som registrerades på företag betydligt och det minskade antalet personbilar kan helt hänföras till företagssidan. Företagen har en stor betydelse när det gäller laddbara bilar" skriver Jessica Alenius, vice vd för Bil Sweden i ett pressmeddelande.

Totalt sett har dock nybilsregistreringarna ökat jämfört med förra året, men ännu är det en bit kvar till 2019 års nivåer.

Annons

Laddbara fordon ökar. Elbilarna ökade med 126 procent i augusti, medan laddhybriderna minskade med 14 procent jämfört med augusti i fjol. Framför allt är det privatpersoner som nu köper laddbara bilar.

När det gäller lätta lastbilar har nyregistreringarna minskat med nästan 9 procent jämfört med i fjol. 2 631 lätta lastbilar registrerades i augusti i år, tunga lastbilar ökade med 14 procent till 3 555. För bussar är det däremot en minskning med hela 65 procent jämfört med augusti i fjol.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons