Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Färja med midsommarfirare ur kurs i Bohuslän

Olycka • Publicerad 23 juni 2022
En av färjorna som trafikerar Gullmarsfjorden i Bohuslän fick problem med styrningen mitt i midsommarrusningen. Arkivbild.
En av färjorna som trafikerar Gullmarsfjorden i Bohuslän fick problem med styrningen mitt i midsommarrusningen. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

En färja fullastad med midsommarfirare fick problem med styrningen och gled ur kurs på Bohuskusten under torsdagseftermiddagen, rapporterar lokala medier.

Färjan Tellus trafikerar Gullmarsfjorden mellan Skår och Finnsbo, en resa på vanligtvis tio minuter. Efter ungefär halva sträckan fick fartyget problem vid 16.30-tiden.

Annons

– Vi var på väg ut mot Lysekil när kapten sa att det var något problem med styrpropellrarna, säger en resenär till GP.

Efter att ha guppat omkring i nära en timme kunde färjan backa tillbaka till Skår.

– Det var lugn stämning och vi fick bra information. Jag är imponerad över att kaptenen lyckades navigera genom fjorden när det bara gick att svänga åt ett håll och backa samtidigt, säger en kvinna till SVT Nyheter.

Färjetrafiken är i gång igen, men på grund av det tekniska felet har bara en av sträckans två färjor gått under kvällen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons