Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fängelse för polis – försökte köra på kollegor

En skånsk polis döms till fängelse och mister jobbet efter att ha försökt köra på poliskollegor upprepade gånger, rapporterar .
Brott • Publicerad 13 oktober 2022
En polis i Skåne döms av Lunds tingsrätt till fängelse för försök till grov misshandel av två kollegor, misshandel av sin sambo samt barnfridsbrott. Arkivbild.
En polis i Skåne döms av Lunds tingsrätt till fängelse för försök till grov misshandel av två kollegor, misshandel av sin sambo samt barnfridsbrott. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Poliser ryckte ut till hans bostad i augusti förra året efter larm om pågående misshandel. Han hade kastat sin sambo i golvet så att hon hade slagit i huvudet. När polispatrullen kom fram satt mannen i sin bil och var på väg därifrån.

När poliserna försökte stoppa honom körde han emot dem, upprepade gånger. Hans kollegor fick kasta sig åt sidan flera gånger för att inte bli påkörda.

Annons

Han har försvarat sig med att han inte såg dem i mörkret, men Lunds tingsrätt anser att uppgiften inte kan tas på allvar. ”Han backade bakåt fullt införstådd med att det fanns en människa bakom och detta hindrade inte honom", skriver domstolen.

Efter händelsen har mannen haft inre tjänst hos polisen, men enligt polisens personalansvarsnämnd ska han skiljas från sin tjänst om han döms enligt åtalet, vilket nu alltså skett.

Mannen döms till fängelse i ett år och nio månader för försök till grov misshandel av poliskollegorna, misshandel av sin sambo samt barnfridsbrott, eftersom sambons barn såg misshandeln.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons