Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fångades på bild efter explosion i Göteborg

Mannen som häktats misstänkt för sprängdådet mot en krog i Göteborg i måndags har fångats på en övervakningsfilm, enligt åklagaren, rapporterar SVT Väst.
Brott • Publicerad 13 juli 2023
Explosionen inträffade i måndags kväll i centrala Göteborg.Foto: Hanna Brunlöf Windell/ TT

– Vi tror oss se ett händelseförlopp som leder till explosionen. Han är där det smäller, säger åklagare Mats Ihlbom till kanalen.

Enligt Mats Ihlbom är ingen annan person misstänkt i nuläget. Polisen utreder dock och tittar på flera personer.

Annons

– Han är inte ensam utan här finns det personer som är intressanta för utredningen. Det finns förmodligen en anstiftare och medhjälpare i bakgrunden, säger han till SVT.

Explosionen – som inträffade på krogtäta Andra Långgatan – ledde till krossade fönsterrutor och fyllde restaurangen med rök. En person behövde sjukhusvård för lindriga skador.

Mannen – en 19-åring som häktades tidigare på torsdagen – är misstänkt för grov allmänfarlig ödeläggelse.

– Han förnekar brott och bestrider all inblandning i det som påstås, säger försvarsadvokat Suzanne El Khayat Ali till SVT.

En av polisens teorier är att dådet hör ihop med två andra brandattacker i Göteborg i förra veckan, rapporterar Göteborgs-Posten.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons