Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fackliga förslag mot långtidsarbetslöshet

Ekonomi • Publicerad 9 juli 2021
LO, TCO och Saco har förslag på hur arbetsförmedlingen kan förebygga att människor blir fast i långtidsarbetslöshet. Arkivbild.
LO, TCO och Saco har förslag på hur arbetsförmedlingen kan förebygga att människor blir fast i långtidsarbetslöshet. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

LO, TCO och Saco har presenterat 16 gemensamma förslag till regeringen på åtgärder för att minska långtidsarbetslösheten, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

– Långtidsarbetslösheten är på historiskt höga nivåer, och slår hårt mot såväl arbetare som tjänstemän som akademiker. Vi har en stor samsyn i vilka åtgärder som behövs, säger LO:s vice ordförande Therese Guovelin till radion.

Annons

Omkring 190 000 långtidsarbetslösa är inskrivna på arbetsförmedlingen och de fackliga organisationerna är oroliga för att de drabbade får det svårare att konkurrera om jobb igen.

Bland förslagen finns ökade utbildningsinsatser, subventionerade anställningar och mer resurser till arbetsförmedlingen.

– Och givetvis anser vi att det är väldigt viktigt att bibehålla arbetslöshetsförsäkringen på den nivå som finns i dag, säger Sacos ordförande Göran Arrius till Ekot.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons