Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Expolitiker anklagas för brott mot rikets säkerhet

En tidigare C-politiker misstänks för brott mot rikets säkerhet. Mannen misstänks också ha kartlagt och trakasserat en högt uppsatt chef på Försvarsmakten och dennes familj, avslöjar
Brott • Publicerad 12 april 2022
En politiker misstänks för brott mot rikets säkerhet samt trakasserier. Arkivbild.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Mannen representerade tidigare Centerpartiet lokalt och misstänks nu vara en del av det nätverk som består av militärt överintresserade personer som under flera år kartlagt och delat hemlig information om militära anläggningar i Sverige.

Flera i nätverket har dömts och flera väntar på åtal, bland annat politikern som tidigare även varit nämndeman i en tingsrätt.

Annons

Den misstänkte mannen ska ha kartlagt en chef på Försvarsmakten och även trakasserat honom via telefon, Facebook och Swish, enligt mannen på grund av att han trodde att mannen är det hemliga vittnet som förekommer i rättegångar mot nätverket.

Han misstänks även ha trakasserat hustrun till mannen samt gjort orosanmälan till socialtjänsten om parets barn.

Mannen nekar till anklagelserna och har nyligen själv valt att lämna partiet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons