Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Explosion på adress för gängman i Nyköping

Brott • Publicerad 18 september 2023
Polisbilar på plats efter detonationen vid en villa i Nyköping.
Polisbilar på plats efter detonationen vid en villa i Nyköping.Foto: Pontus Stenberg/TT

Ingen person skadades när en explosion inträffade vid en villa i ett bostadsområde i Nyköping sent i söndags. Däremot fick fasad och fönster en del skador.

Nationella bombskyddet har gjort en kontroll på platsen. Vid 8-tiden på morgonen hade ingen person gripits och det fanns heller ingen misstänkt för dådet.

Annons

En man som i en utredning av Kriminalvården har utpekats som gängkriminell är skriven på adressen, enligt Södermanlands Nyheter. Polisen har haft uppsikt över adressen där sprängningen ägde rum sedan våldsvågen startade i Nyköping.

– Den här konflikten är fortfarande isolerad, tycker vi, säger Ludvig Hellman, gruppchef för polisens ingripandeverksamhet i Nyköping, till tidningen.

– Om det sprängs är det klart att det finns en risk för tredje man, men detta är inga platser eller personer som valts ut på måfå.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons