Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Explosion i Tyskland – poliser skadade

Flera poliser och brandmän har skadats i en explosion i västra Tyskland. En person har gripits och en kvinna har hittats död.
Tyskland • Publicerad 11 maj 2023
Poliser och brandmän vid olycksplatsen i Ratingen.
Poliser och brandmän vid olycksplatsen i Ratingen.Foto: David Young/AP/TT

Räddningstjänst och polis larmades under förmiddagen till en lägenhet i Ratingen i Nordrhein-Westfalen, där en person uppgavs behöva hjälp.

När de kom till lägenhetsdörren detonerade något, oklart vad, och tio brandmän och två poliser skadades. Flera av dem ska ha allvarliga eller livshotande skador.

Annons

Lägenhetsinnehavaren, en man i 60-årsåldern, har gripits. Han skadades enligt Rheinische Post svårt i explosionen och vårdas på sjukhus. Enligt Bild ska mannen ha hällt ut bensin och sedan tänt eld på den.

Den person som hittats död är enligt medier hans mamma. Det är dock oklart när och av vad hon dog.

En stor insats pågick under dagen, med bland annat krypskyttar och polishelikoptrar, men ska ha trappats ner efter att lägenhetsinnehavaren gripits och polis inte ansett att någon annan person ska ha hjälpt honom.

Ratingen, strax norr om Düsseldorf, har runt 85 000 invånare.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons