Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

EU: "Säkert och rättvist" på nätet

EU • Publicerad 26 januari 2022
Danska Margrethe Vestager är digitaliseringsansvarig viceordförande i EU-kommissionen. Arkivfoto.
Danska Margrethe Vestager är digitaliseringsansvarig viceordförande i EU-kommissionen. Arkivfoto.Foto: Yves Herman/AP/TT

Alla invånare i EU ska få så mycket som möjligt ut av digitaliseringen. Det lovar åtminstone EU-kommissionen och presenterar nu en rad "digitala principer" som man vill göra vägledande för både privat och offentlig verksamhet.

"Den här deklarationen ger oss en referenspunkt för rättigheter och principer på nätet", säger digitaliseringskommissionären Margrethe Vestager i ett pressmeddelande.

Annons

Principerna täcker sex olika områden och manar till skydd för invånarnas rättigheter, valfrihet, säkerhet och framtagande av hållbara produkter.

"Deklarationen om digitala rättigheter och principer fastslår också en gång för alla att det som är olagligt offline även ska vara olagligt online", säger inremarknadskommissionären Thierry Breton.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons