Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

EU-pengar för att bygga ut Malmösjukhus

Vård • Publicerad 10 juli 2020
Skånes universitetssjukhus i Malmö ska moderniseras och byggas ut. Region Skåne och Europeiska Investeringsbanken har skrivit på ett låneavtal på 3,5 miljarder kronor. Arkivbild.
Skånes universitetssjukhus i Malmö ska moderniseras och byggas ut. Region Skåne och Europeiska Investeringsbanken har skrivit på ett låneavtal på 3,5 miljarder kronor. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson / TT

Region Skåne har undertecknat ett låneavtal med Europeiska Investeringsbanken (EIB) på 3,5 miljarder kronor. Pengarna ska användas för att modernisera och bygga ut universitetssjukhuset i Malmö.

Verksamheten bedrivs i dag i byggnader från 1960- och 1970-talen som inte längre är lämpade för ändamålet. Två nya byggnader kommer att byggas med en total yta på 106 000 kvadratmeter och runt 8 000 kvadratmeter inom det befintliga campusområdet vid universitetssjukhuset i Malmö ska renoveras.

"Det är utan tvekan svårt att inte nog betona vikten av moderna sjukvårdsinrättningar just nu. Det som gör projektet ännu mer intressant är dock de energibesparingar som den nya byggnaden kommer att möjliggöra", skriver EIB:s vice ordförande Thomas Östros i en kommentar.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons