GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

EU-länder överens om mobilladdare

EU • Publicerad 26 januari 2022
EU-kommissionen vill göra usb|c-kontakten till allmän standard. Arkivfoto.
EU-kommissionen vill göra usb|c-kontakten till allmän standard. Arkivfoto.Foto: Fredrik Sandberg/TT

I höstas manade EU-kommissionen till samling bakom en sorts laddare för alla telefoner.

EU:s medlemsländer är också med på bollen och har redan nu enats om sin syn på saken, uppger ministerrådet i ett pressmeddelande.

Tanken är att göra den så kallade usb c-kontakten till allmän standard för alla nya mobiltelefoner, läsplattor, digitalkameror, hörlurar och portabla högtalare. EU:s medlemsländer är nu redo för att inleda slutliga kompromissförhandlingar med EU-parlamentet, så fort parlamentet enat sig om sin syn på saken.

EU-kommissionen hoppas att de nya reglerna ska träda i kraft kring årsskiftet 2023/24.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.