Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

EU: Google har missbrukat sin position

Ekonomi • Publicerad 14 juni 2023
Google kan ha använt sin marknadsposition för att gynna sina egna tjänster på ett otillbörligt sätt, enligt Margrethe Vestager, ansvarig för konkurrensfrågor i EU-kommissionen.Foto: Virginia Mayo AP/TT

Google har missbrukat sin dominerande marknadsposition och favoriserat sina egna annonstjänster, vilket drabbat deras konkurrenter på ett otillbörligt sätt, skriver EU-kommissionen i ett pressmeddelande.

Enligt en preliminär bedömning från kommissionen behöver Google sälja delar av sina annonstjänster för att lösa problemen med konkurrensen.

Annons

"Vår preliminära oro är att Google kan ha använt sin marknadsposition för att gynna sina egna förmedlingstjänster. Detta skadar inte bara Googles konkurrenter utan också utgivare och höjer annonsörernas kostnader", säger Margrethe Vestager, EU-kommissionär med ansvar för konkurrensfrågor, i ett uttalande.

Google har nu rätt att bemöta anklagelserna innan ett slutgiltigt beslut fattas av kommissionen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons