GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

EU ger grönt ljus till SAS-stöd

Ekonomi • Publicerad 24 april 2020
Det är okej att staten garanterar SAS banklån under coronakrisen, fastslår EU-kommissionen. Arkivbild.
Det är okej att staten garanterar SAS banklån under coronakrisen, fastslår EU-kommissionen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

EU-kommissionen ger klartecken till de lånegarantier på 1,5 miljarder kronor till SAS som riksdagen beslutade om i mars. Det är pengar som ska kompensera flygbolaget för uteblivna intäkter under coronakrisen.

Beslutet innebär att svenska staten garanterar lån som SAS tar i vanliga banker. Åtgärden "följer EU:s regelverk och är av största vikt i de svåra tider som råder", heter det i ett uttalande av Margrethe Vestager, verkställande viceordförande i EU-kommissionen.

Enligt riksdagsbeslutet kan staten ge lånegarantier på sammanlagt fem miljarder kronor till olika flygbolag.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.