Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

En hobby som gått vidare in i dataåldern

Modelljärnvägen lever vidare med många utövare. Även den här hobbyn har tagit steget in i dataåldern.
Karlskrona • Publicerad 4 februari 2018
Från träffen 2015.
Från träffen 2015.Foto: Staffan Lindbom

När 35-talet deltagare i nätverket Blekinge Modelljärnvägare samlas med många andra på lördag visas något av det allra senaste. Dagens modelltåg kan styras digitalt med bland annat belysning, ljud och till och med med rök. En videokamera i loket gör att åskådarna kan följa färden på datorskärmen eller i sin smarttelefon.

På den traditionella träffen (för sjunde året i rad), som också välkomnar allmänheten, visas järnvägsmodeller, modulbanor och mindre modelljärnvägar i Mariagården i Lyckeby.

Annons

Medlemmarna i nätverket träffas regelbundet, också någon gång om året i en större träff tillsammans med modelltågsentusiaster från Skåne. Ibland håller någon en ”clinic”, det vill säga berättar och visar hur man bygger vagnar, modellträd, landskap eller målar bakgrunder. Elektronik på modelljärnvägen är också ett tema.

150207 CAPTION
150207 CAPTIONFoto: Staffan Lindbom
Från träffen 2015.
Från träffen 2015.Foto: Staffan Lindbom

Rök.
Rök.Foto: Staffan Lindbom

Mats BlennowSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons