unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

En hobby som gått vidare in i dataåldern

Modelljärnvägen lever vidare med många utövare. Även den här hobbyn har tagit steget in i dataåldern.
Från träffen 2015.
Från träffen 2015.
Foto: Staffan Lindbom

När 35-talet deltagare i nätverket Blekinge Modelljärnvägare samlas med många andra på lördag visas något av det allra senaste. Dagens modelltåg kan styras digitalt med bland annat belysning, ljud och till och med med rök. En videokamera i loket gör att åskådarna kan följa färden på datorskärmen eller i sin smarttelefon.

På den traditionella träffen (för sjunde året i rad), som också välkomnar allmänheten, visas järnvägsmodeller, modulbanor och mindre modelljärnvägar i Mariagården i Lyckeby.

Medlemmarna i nätverket träffas regelbundet, också någon gång om året i en större träff tillsammans med modelltågsentusiaster från Skåne. Ibland håller någon en ”clinic”, det vill säga berättar och visar hur man bygger vagnar, modellträd, landskap eller målar bakgrunder. Elektronik på modelljärnvägen är också ett tema.

150207 CAPTION
150207 CAPTION
Foto: Staffan Lindbom
Från träffen 2015.
Från träffen 2015.
Foto: Staffan Lindbom
Rök.
Rök.
Foto: Staffan Lindbom