Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

En död vid explosion i domstol i Kiev

Ukraina • Publicerad 5 juli 2023
Journalister lyssnar på inrikesminister Ihor Klymenko som håller en pressträff utanför domstolsbyggnaden i Kiev där en man sprängts till döds.
Journalister lyssnar på inrikesminister Ihor Klymenko som håller en pressträff utanför domstolsbyggnaden i Kiev där en man sprängts till döds.Foto: Jae C. Hong/AP/TT

En person har dödats och två skadats vid en explosion i en domstol i Ukrainas huvudstad Kiev.

"En gärningsman avled på platsen. Enligt de första uppgifterna sprängde han sig själv i luften", skriver Ukrainas inrikesminister Ihor Klymenko i sociala medier.

Annons

Två poliser ska ha skadats vid insatsen.

Enligt åklagarmyndigheten hade mannen, som hade förts till domstolen för att ställas inför rätta, detonerat sprängladdningen under ett flyktförsök.

Domstolsbyggnaden spärrades av och flera ambulanser kallades till platsen.

Skärpt säkerhet råder i Kiev sedan Ryssland invaderade Ukraina i februari förra året. Det finns inga uppgifter om huruvida händelserna i domstolsbyggnaden har någon koppling till kriget.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons