Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Elsparkcyklar rullar in på börsen

Först tog de över gator och trottoarer – nu är elsparkcykelbolagen redo att rulla in på börsen.
Ekonomi • Publicerad 6 november 2021
Flera elsparkcykelbolag siktar på börsintroduktion. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

I veckan gjorde amerikanska Bird debut på New York-börsen via en så kallad spac-notering. Rivalen Lime planerar att efter en sista större finansieringsrunda ta steget till börsen 2022, skriver tyska Handelsblatt.

En börsintroduktion ger elsparkcykeluthyrarna tillgång till kapitalmarknaden för att finansiera ytterligare tillväxt – och tidigare investerare möjligheten att göra en god vinst.

Annons

Lime, som har ett nära samarbete med Uber, presenterade på fredagen en finansieringsrunda på över en halv miljard dollar. Huvudfinansiärer är Abu Dhabis statsfond, Fidelity och Uber.

Lime finns i mer än 200 städer världen över och ser sig själva som marknadsledande.

Även tyska Tier ser ut att sikta mot en börsintroduktion. Elsparkscykelbolaget fungerar sedan nyligen som ett aktiebolag, men finansieringen kommer från riskkapitalister och i slutet av oktober meddelade Tier att man fått in 200 miljoner dollar som första steg i en fjärde större finansieringsrunda.

"På lång sikt är en börsintroduktion förmodligen den naturliga och logiska vägen, men för oss finns ingen tidspress", uppger en talesperson för Tier till Handelsblatt.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons