Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Elon Musk har anställt ny Twitter-vd

Ekonomi • Publicerad 11 maj 2023
Elon Musk. Arkivbild.Foto: Benjamin Fanjoy/AP/TT

Elon Musk har anställt en ny vd för Twitter, eller X corp som det numera heter, uppger han själv i ett inlägg på plattformen.

"Kan glatt tillkännage att jag har anställt en ny vd för Twitter/X. Hon kommer att börja om cirka sex veckor!", skriver han i tweeten, och tillägger att han kommer övergå till en roll som arbetande styrelseordförande och teknikchef.

Annons

Det framgår inte vem kvinnan som ska ta över är.

Musk har under nära ett halvårs tid sagt att han planerar att hitta en ny vd för det San Francisco-baserade bolaget. I mitten av november, bara veckor efter att han köpt Twitter, uppgav han för en domstol i delstaten Delaware att han i själva verket inte vill vara vd för något för något företag alls.

Under vittnesmålet sade Musk att han förväntar sig att skära ned mängden tid han "lägger på Twitter och hitta någon annan som kan driva det över tid".

I december 2022 skrev han att han avsåg att avgå som företagets vd så fort han har hittat en ersättare.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons