1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Elever ställde frågor om svenska soldater

Livlig diskussion om svenska soldater i utlandet. Det blev resultatet när Väggaeleverna frågade ut partierna som är representerade i Kommunfullmäktige.
Nyheter • Publicerad 10 september 2010

Paneldebattens först fråga handlade om ifall Sverige borde ta hem sina soldater ifrån krigsdrabbade länder. Partierna i alliansen anser att trupperna ska vara kvar så länge som de behövs. De menar att ett datum när trupperna ska skickas hem inte kan bestämmas i förväg. KP, MP, V och S vill däremot ta hem dem, för att satsa resurserna på annat.

– Man kan inte bomba fram demokrati, säger Anders Engelsson (MP).

Andra ämnen som eleverna ville diskutera var äldreomsorgen, brottsligheten i Sverige och invandrarpolitik. Däremot var det många som inte fick sina frågor besvarade på grund av att partierna drog ut på sina svar och ägnade mycket tid åt att kritisera varandra.

Två av eleverna som såg debatten var Emma Gottfridsson, 16 år och Lotta Westrin, 16 år.

– Det var bättre än vad jag trodde, säger Lotta Westrin om debatten.

Tjejerna tyckte att det var kul när partierna konfronterade varandra och att frågorna som togs upp var intressanta.

– Men de svarade inte på alla frågorna, säger hon.

Innan debatten visste de inte så mycket om partierna. Men nu vet de lite mer om vad de tycker i olika frågor, säger Lotta Westrin.

Stina Pettersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.