1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Ekorre boardade flight – fick fara och flyga

Djur • Publicerad 12 oktober 2018
Fick inte flyga. Ekorren på bilden frånsäger sig dock allt samröre med den i artikeln.
Fick inte flyga. Ekorren på bilden frånsäger sig dock allt samröre med den i artikeln.Foto: Robert F. Bukaty

En kvinna med en ekorre i handbagaget lyckades uppenbarligen ta sig igenom både flygplatsens säkerhetskontroll och själva ombordstigningen. Men tråkigt nog för kvinnan – och kanske även för ekorren? – upptäcktes det ovanliga husdjuret innan Frontier Airlines flight 1612 hann lyfta från Orlandos internationella flygplats i USA, skriver nyhetsbyrån AP.

Historien förtäljer inte om gnagaren var en flygekorre eller en vanlig ekorre, men den blev en svår nöt att knäcka för kabinpersonalen. Kvinnan, som hänvisade till att ekorren var ett känslomässigt stöd, vägrade lyfta utan sin ludne kamrat och blev till sist tvungen att stiga av, sedan bolaget tillkallat polis.

Tidigare i år försökte en kvinna ta med sig en livs levande fasan ombord på en flight från New York, men inte heller den fick luft under vingarna.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.