Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Efter åtta år på flykt – döms för juldagsmord

Brott • Publicerad 12 juni 2023
En 26-årig man blev ihjälskjuten på en svartklubb i Sofielunds industriområde i Malmö på juldagen 2014. Nu döms en 30-årig man för mordet. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson / TT

På juldagskvällen 2014 rusade en maskerad man in på en svartklubb i Malmö och sköt en 26-årig man som spelade domino i huvudet. Skytten lämnade omedelbart Sverige och var efterlyst i åtta år innan han överlämnade sig själv till polisen förra hösten.

Nu döms mannen, som har hunnit bli 30 år gammal, till 16 års fängelse för mord, rapporterar Sydsvenskan.

Annons

Mannen har under utredningen erkänt dödsskjutningen, men inför rättegången ändrade han sig och hävdade att han blivit erbjuden pengar för att ta på sig mordet. Åklagaren valde därför att visa upp 13 timmars filmade polisförhör med 30-åringen. Där ska han i detalj ha beskrivit hur mordet gick till.

Malmö tingsrätt anser att polisförhören kan ligga som grund för domen eftersom 30-åringen under förhören hade en försvarare närvarande och en tolk som översatte. Att han erbjudits pengar för att ta på sig dådet ses som en efterhandskonstruktion, skriver Sydsvenskan.

Efter avtjänat straff ska 30-åringen utvisas på livstid.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons