Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Easyjet ställer in sommarflygningar

Ekonomi • Publicerad 20 juni 2022
Easyjet fortsätter att dra ned antalet sommarflygningar till följd av personalbrist och flygplatsåtstramningar. Arkivbild
Easyjet fortsätter att dra ned antalet sommarflygningar till följd av personalbrist och flygplatsåtstramningar. ArkivbildFoto: Hannibal Hanschke AP/TT

Det brittiska lågprisflygbolaget Easyjet fortsätter att dra ned på antalet flygningar i sommar. Bolaget hänvisar till personalbrist och indragna start- och landningsrättigheter på storflygplatserna Gatwick utanför London och Amsterdamflygplatsen Schiphol.

Med de nya nedskärningarna räknar Easyjet med att ligga på 87 procent av antalet flygningar jämfört med före pandemin fram till slutet av juni och öka något till 90 procent under kvartalet som avslutas i september.

Annons

Easyjet tillägger att trafikstörningar och åtgärderna i sommar kommer driva upp kostnaderna och tillägger att kunder som påverkas av inställda flygningar kommer att erbjudas alternativa flyg.

Efterfrågan på flygningar är stark, enligt Easyjet, med 86 procent av biljetterna sålda under kvartalet som avslutas i juni. För nästa kvartal ligger nivån på 48 procent. Nivåerna är jämförbara med 2019 års nivåer.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons