Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Dyrt hyrestillägg för storrökare

Att röka är dyrt, det kan en 58-årig storrökare i Malmö intyga. Han krävs på drygt 400 000 kronor för att hans tidigare bostad ska röksaneras.
Bostad • Publicerad 6 april 2022
Det är dyrt att röka. En man krävs på 415|000 kronor i saneringskostnader för sin gamla lägenhet. Arkivbild.
Det är dyrt att röka. En man krävs på 415|000 kronor i saneringskostnader för sin gamla lägenhet. Arkivbild.Foto: Terje Pedersen/NTB/TT

58-åringen hade bott i tvårumslägenheten i nästan 20 år. Under den tiden rökte han upp till två cigarettpaket om dagen. Med tiden blev lägenheten kraftigt rökskadad, skriver Hem & Hyra.

I samband med besiktningen när mannen flyttade ut fick han beskedet att bostaden behövde målas om och att han skulle stå för kostnaden. Men då nämndes det summor på mellan 15 000 och 25 000 kronor.

Annons

Därför fick han en rejäl överraskning när hyresvärden MKB, Malmös kommunala fastighetsbolag, krävde hela 415 000 kronor i saneringskostnader.

– Jag är chockad över storleken på beloppet, säger han till tidningen.

Mannen vill inte betala den summan och nu har MKB stämt honom.

58-åringen säger att MKB inte utfört något underhåll av bostaden under den tiden som han bodde där.

– Hur kan det bli så dyrt och varför ska jag stå för det när MKB inte gjort något underhåll alls i lägenheten under alla år.

Hyresvärden håller med om att röksaneringen av mannens gamla bostad är ovanligt hög.

– Men vi har fått göra mycket större ingrepp än normalt i den här lägenheten. Det handlar bland annat om att ånga ner flera lager tapeter, tvätta väggarna och spärrmåla. De som gjorde besiktningen har sällan sett en så rökskadad lägenhet, säger Lars-Gunnar Larsson, juridisk samordnare vid MKB, till Hem & Hyra.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons