Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Dubbelmiss: brottsoffers adress i ändrad dom

Brott • Publicerad 15 juli 2023
Malmö tingsrätt misslyckades med att sekretessmarkera i en dom – två gånger. Arkivbild.
Malmö tingsrätt misslyckades med att sekretessmarkera i en dom – två gånger. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Malmö tingsrätt tvingades skicka ut en ny version av en sexualbrottsdom efter att det på torsdagen uppdagats att namnen på de unga brottsoffren inte var anonymiserade. Det visade sig dock snart att det även i den nya versionen av domen fanns en uppgift kvar som inte var maskerad – en bostadsadress till ett av brottsoffren, rapporterar SVT Nyheter Skåne.

Lagmannen Johan Kvart anser att det är ett "allvarligt misstag" och uppger att det nu är åtgärdat.

Annons

– Det har tyvärr blivit ytterligare en uppgift, som inte är av magnituden som det tidigare misstaget, men som ändå är en uppgift som vi håller på att rätta till. Det är naturligtvis beklagligt, säger han till SVT Nyheter Skåne.

Brottsoffrens målsägarbiträde säger sig vara "djupt oroad" över det faktum att tingsrätten misslyckats med sekretessmarkeringen även i den nya versionen av domen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons