Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Drogkartell angrep Mexico Citys polischef

Chefen för polisen i Mexikos huvudstad, Omar García Harfuch, har skadats vid ett mordförsök.
En ledande brottskartell tros ligga bakom attacken.
Mexiko • Publicerad 26 juni 2020
Polis på plats vid brottscenen, med en lastbil som blockerat vägen för polischefen när han attackerades.
Polis på plats vid brottscenen, med en lastbil som blockerat vägen för polischefen när han attackerades.Foto: Rebecca Blackwell/AP/TT
Attacken ägde rum i det välbärgade området Lomas de Chapultepec i Mexico City.
Attacken ägde rum i det välbärgade området Lomas de Chapultepec i Mexico City.Foto: 

En kraftigt beväpnad grupp gärningsmän angrep polischefens bil i stadsdelen Lomas de Chaoultepec klockan halv sju på fredagsmorgonen lokal tid. Gruppen blockerade först vägen med en lastbil för att sedan öppna eld.

Minst tre personer dödades, enligt Mexico Citys borgmästare Claudia Sheinbaum. Två av dödsoffren var livvakter, ett tredje offer var en kvinna som körde förbi platsen.

Annons

Mexico Citys borgmästare Claudia Sheinbaum twittrar att polischefen satts i säkerhet, men att flera personer dödats och andra gripits i samband med attacken.

Harfuch själv twittrade senare från sjukhussängen och pekade då ut kartellen Jaliscos nya generation (CJNG) som ansvarig för dådet. "Två av mina kollegor och vänner förlorade sina liv. Jag har tre skottskador och mycket splitter i kroppen, skrev polischefen.

Boende i det välbärgade området Lomas de Chapultepec, som sällan drabbas av den drogrelaterade våldsbrottslighet som länge plågat Mexiko, vittnar om intensiv skottlossning under flera minuter.

Tolv personer har enligt myndigheter gripits efter attacken, men det är okänt om de deltog i attacken.

Mexikos minister för säkerhet, Alfonso Durazo, säger till AFP att sex kriminella organisationer för närvarande är aktiva i storstaden Mexico City och dess omnejd.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons