Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Dömd sol- och vårare häktas för våldtäkter

Brott • Publicerad 14 september 2021
En man häktas för flera våldtäkter i Värmland. Här är Värmlands tingsrätt i Karlstad. Arkivbild.Foto: Erik Mårtensson/TT

En man i 60-årsåldern häktas misstänkt för att ha begått fem våldtäkter i Värmland, rapporterar Nya Wermlands-Tidningen.

Mannen är en tidigare dömd sol- och vårare som utsatte flera kvinnor för bedrägerier för ett tiotal år sedan. Efter det har han bytt namn och flyttat till Värmland.

Annons

Nu har varit i kontakt med en rad kvinnor på olika dejtingsajter, där han utgivit sig för att vara en annan person. De flesta brottsoffren är födda på 1990-talet och några av dem hade stämt träff med mannen i hans hem i tron om att han var en annan yngre person.

En kvinna kontaktade polisen, som sedan kom i kontakt med fler brottsoffer.

Den misstänkte nekar till brott. Åklagaren berättar för NWT att åtal egentligen skulle väckas inom de närmaste dagarna, men att utredningen har växt med ytterligare anmälningar mot mannen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons