Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Dom i pedofilmål som väckt avsky i Tyskland

Fem personer döms till långa fängelsestraff i ett pedofilmål som skapar vrede och avsky i Tyskland. Grova och upprepade sexuella övergrepp på barn har filmats och spridits på darknet.
Mamman till den huvudåtalade ska ha serverat frukost till gärningsmännen medan de förgrep sig på värnlösa barn.
Tyskland • Publicerad 6 juli 2021
Polis på brottsplatsen i ett bostadsområde i utkanten av tyska Münster. Arkivbild.Foto: Guido Kirchner/AP/TT

Den huvudanklagade, en 28-åring, döms av domstolen i Münster till 14 års fängelse för 29 fall av grovt sexuellt utnyttjande av barn, samt efterföljande, icke tidsbegränsad "säkerhetsförvaring".

Ytterligare tre män döms till mellan 10 och 12 års fängelse och förvaring för att ha deltagit i övergreppen, och 28-åringens mamma döms till fem år för medhjälp, rapporterar public service-sajten Tagesschau.

Annons

Brotten ska ha begåtts i april i fjol, då 28-åringen tillsammans med sina medbrottslingar stängde in pojkar i ett trädgårdsskjul, drogade och våldtog dem under tre dagars tid. Skjulet stod på 28-åringens mammas tomt, och kvinnan ska bland annat ha kommit ut med frukost till männen medan de våldförde sig på de försvarslösa barnen, skriver nyhetsbyrån AFP.

Domaren i fallet beskriver brotten som fruktansvärda och videoinspelningarna som legat till grund för domen som djupt stötande. Han säger också att det var motbjudande att se hur de åtalade satt och "flinade" och "skrattade högt" när bevisen presenterades.

I mars röstade förbundsdagen för att skärpa straffen för barnpornografibrott, och gav samtidigt polis och åklagare större möjligheter att övervaka misstänktas kommunikation på nätet i den typen av fall.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons