Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Dog efter andra vårdbesöket – Ivo utreder

Sjukvård • Publicerad 4 juli 2023
Dödsfallet i Norrbotten har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg. Arkivbild.
Dödsfallet i Norrbotten har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg. Arkivbild.Foto: Marko Säävälä/TT

En person i Norrbotten sökte vård två gånger men blev hemskickad med recept på antibiotika. Nu är patienten död och händelsen utreds av Inspektionen för vård och omsorg (Ivo).

Enligt SVT Norrbotten sökte personen vård på en hälsocentral i Norrbotten för misstänkt lunginflammation, och fick antibiotika utskriven.

Annons

Eter sex dagar kom patienten tillbaka till hälsocentralen eftersom hen upplevde att hälsotillståndet försämrats. Patienten fick då recept på annan antibiotika och skickades hem. En timme efter hemkomst fick personen plötsligt hjärtstopp och avled.

Enligt den lex Maria-anmälan som Region Norrbotten lämnat in gjorde ”hög arbetsbelastning och brist i kommunikationen" att det inte framkom vid det andra besöket hur påverkad patienten var av sin sjukdom.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons