Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Dödsdömd man fick covid – hängning skjuts upp

Singapore • Publicerad 9 november 2021
Demonstration mot avrättningen utanför Singapores ambassad i Kuala Lumpur, Malaysia den 8 november.
Demonstration mot avrättningen utanför Singapores ambassad i Kuala Lumpur, Malaysia den 8 november.Foto: Vincent Thian/AP/TT

Avrättningen av en 33-årig malaysisk man som dömts för att ha smugglat en mindre mängd heroin in i Singapore skjuts upp sedan mannen testat positivt för i covid-19.

Dödsdomen, som skulle verkställas på onsdag, har kritiserats eftersom mannen enligt hans försvar är intellektuellt funktionsnedsatt med ett IQ på 69. Enligt mannens advokat kan han "möjligen ha en mental ålder på under 18 år". Att avrätta honom skulle bryta mot Singapores grundlag, hävdar försvaret.

Annons

Mannen var 21 år när han begick brottet och begärde i fjol att få dödsstraffet omvandlat till livstids fängelse, vilket avslogs.

En mängd människorättsorganisationer, Malaysias utrikesminister samt mannens familj har engagerat sig i fallet, som skulle tas upp i domstol under måndagen.

Men eftersom mannen smittats med det nya coronaviruset kunde inte fallet prövas, varpå en domstol under tisdagen klubbade för att skjuta upp avrättningen tills den rättsliga processen kunnat slutföras.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons