GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

DN/Ipsos: Lägre stöd för S i april

Politik • Publicerad 26 april 2022
Statsminister Magdalena Andersson (S). Arkivbild.
Statsminister Magdalena Andersson (S). Arkivbild.Foto: Paul Wennerholm/TT

Stödet för Socialdemokraterna – som ökat kraftigt under Rysslands invasion av Ukraina – ser ut att minska något i april, med runt tre procentenheter sedan i mars, visar en ny opinionsmätning från Ipsos på uppdrag av Dagens Nyheter.

Förändringarna i väljaropinionen i april är dock relativt små, enligt undersökningen som frågat röstberättigade om vem de skulle rösta på om det var val i dag.

Andelen som skulle rösta på Sverigedemokraterna uppgår till 18 procent, avrundat uppåt. Det är det lägsta stödet för partiet i en DN/Ipsos-mätning på nästan tre år och ligger på omkring samma nivå som vid valet 2018.

Liberalerna, som bytt partiledare sedan den förra mätningen, hamnar under riksdagsspärren för 22:a gången i rad, med ett stöd på 3 procent avrundat uppåt.

Moderaternas stöd landar på 22 procent, precis som föregående månad.

Undersökningen bygger på 1 570 intervjuer som genomfördes 12–26 april. Intervjuerna skedde via telefon, webbenkät och en slumpmässigt rekryterad webbpanel. Eftersom kvoturval tillämpas kan inte felmarginaler beräknas på traditionellt sätt.

Fakta: Resultatet i mätningen

Förra månadens mätning inom parentes.

S: 30 (33)

M: 22 (22)

SD: 18 (19)

V: 9 (8)

C: 6 (7)

KD: 6 (6)

MP: 4 (3)

L: 3 (2)

Källa: Dagens Nyheter/Ipsos

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.