Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Danske Bank höjer vinstprognosen

Ekonomi • Publicerad 8 juli 2021
Danske Bank ser mindre kreditförluster än befarat framför sig 2021. ArkivbildFoto: Annika Byrde NTB/TT

Den danska storbanken Danske Bank, nummer fem på den svenska marknaden, höjer sin vinstprognos för 2021. Mindre kreditförluster än befarat i den ekonomiska återhämtningen och ökad kundaktivitet bidrar.

För helåret räknat Danske Bank nu med en nettovinst på mer än 12 miljarder danska kronor. Tidigare låg prognosen på 9–11 miljarder.

Annons

Danske Bank-aktien lyfter med nästan 4 procent på Köpenhamnsbörsen efter prognoshöjningen.

En preliminär beräkning av kreditförlusterna under andra kvartalet landar på omkring 200 miljoner danska kronor, enligt Danske Bank. Det kan jämföras med en snittprognos bland analytiker på 745 miljoner danska kronor.

För helåret ligger prognosen för kreditförluster nu på 1,5 miljarder danska kronor, ned från 3,5 miljarder i en tidigare prognos.

Nettovinsten för andra kvartalet beräknas av Danske Bank till omkring 2,8 miljarder danska kronor, vilket kan ställas mot en snittprognos bland analytiker på cirka 2,5 miljarder.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons