Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Danska haverikommissionen: "Ingen olycka"

En sjuårig pojke och hans mamma omkom sedan de båda hamnat i vattnet när de var på väg med färja från Sverige till Polen.
Först misstänktes en olycka – men det avfärdas nu av danska haverikommissionen.
Olyckor • Publicerad 3 juli 2023
En sjuårig pojke och hans mamma avled efter att de hamnade i vattnet på väg med färja från Sverige till Polen. Arkivbild.
En sjuårig pojke och hans mamma avled efter att de hamnade i vattnet på väg med färja från Sverige till Polen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Efter sin undersökning konstaterar den danska utredningen att det i stället rör sig om en medveten handling, rapporterar P4 Blekinge.

Kommissionen har undersökt övervakningsfilmer från däck och gått igenom vittnesmål, och det är enligt chefen för den danska kommissionen uppenbart att det inte handlar om någon olycka.

Annons

Det var på torsdagen förra veckan som händelsen inträffade. De omkomna är polska medborgare och färjan var på väg till Polen från Karlskrona.

Åklagare i Sverige har sedan tidigare inlett en förundersökning om mord. Åklagaren har inte velat kommentera ärendet eller gå in på vem mordutredningen avser. I Polen pågår också en förundersökning, där rubriceringen nu ändrats från oavsiktligt dråp till mord och självmord.

Färjan Stena Spirit, som seglar under dansk flagg, är registrerad i Danmark och utreds därför av danska haverikommissionen.

Rättelse: I en tidigare version angavs att åklagarkammaren i Gdansk inlett en utredning gällande vållande till annans död. Den har ändrats till mord och självmord.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons