Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Dansk polis åtalas för bild på Kim Wall

Danmark • Publicerad 9 juli 2023
Östre landsret i Köpenhamn, där rättegången kring huruvida det var rätt att ge Peter Madsen livstids fängelse för mord på den svenska journalisten Kim Wall hölls. Arkivbild.
Östre landsret i Köpenhamn, där rättegången kring huruvida det var rätt att ge Peter Madsen livstids fängelse för mord på den svenska journalisten Kim Wall hölls. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En polis som hade sparat ett foto på den mördade svenska journalisten Kim Walls bål på sin privata telefon och dator åtalas av Danmarks riksåklagare, skriver DR.

På telefonen fanns även en bild på en man som 2012 hittats död i ett tigerhägn i på Köpenhamns zoo.

Annons

Polismannen, som fått tillgång till bilderna under sitt arbete, hade visat dem olagligt i samband med undervisning av elever på polisskolan, hävdar åklagaren.

Åtalet väcks efter en lång utredning av Den Uafhængige Politiklagemyndighed, som bland annat har i uppgift att utreda polisanställda som är misstänkta för tjänstefel.

Åklagaren yrkar på att mannen ska dömas till fängelsestraff, skriver Ritzau.

Peter Madsen dömdes 2018 till livstids fängelse för mordet på Kim Wall.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons