Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Danmark lättar på gränskontroller mot Sverige

Danmark • Publicerad 3 september 2020
Danmark lättar på gränskontrollerna mot Sverige. Arkivbild.
Danmark lättar på gränskontrollerna mot Sverige. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Danmark drar ner på gränskontrollerna mot Sverige från och med torsdagen. Periodvisa stickprovskontroller kommer att ersätta de fasta kontrollerna, enligt ett pressmeddelande från den danska polisen.

Beslutet kommer underlätta inresan och korta ner väntetiden för dem som pendlar över sundet. Enligt Sydsvenskan kommer dansk polis ta hänsyn till frekvensen i trafiken och kontrollerna kan komma att koncentreras till perioder med rusningstrafik.

Annons

Danmark stängde gränserna under coronapandemins upptrappning men har under sommaren gradvis öppnat upp för svenskar. Det är nu fritt fram för svenskar från alla län att resa in i landet.

På flygplatser kommer det göras stickprovskontroller på resenärer som kommer från länder innanför Schengenområdet. För karantänsländer kommer de fasta kontrollerna att finnas kvar.

Även de fasta gränskontrollerna mot Tyskland kommer att lättas upp.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons