Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Dämpat på drottning Elizabeths 94-årsdag

Storbritannien • Publicerad 21 april 2020
London Palladium hyllar drottning Elizabeth på hennes 94:e födelsedag. Men drottningen själv har på grund av coronakrisen undanbett sig salut och fanfarer.
London Palladium hyllar drottning Elizabeth på hennes 94:e födelsedag. Men drottningen själv har på grund av coronakrisen undanbett sig salut och fanfarer.Foto: Yui Mok/AP/TT

Inga fanfarer eller salut och få flaggor i topp.

Trots att hon på tisdagen nådde den aktningsvärda åldern av 94 år hade Storbritanniens drottning Elizabeth inför bemärkelsedagen undanbett sig hyllningar. Drottningen lät meddela att firande skulle vara opassande mot bakgrund av coronaviruset brutala framfart i landet.

Annons

"Hennes majestät är angelägen om att inga särskilda åtgärder vidtas för att genomföra saluter, eftersom hon inte anser det lämpligt under rådande omständigheter", meddelade Buckingham Palace i helgen.

Monarken uppges i stället ha firat födelsedagen tillsammans med sin 98-årige make prins Philip på Windsor Castle väster om London.

Utöver sin egentliga födelsedag den 21 april har drottning Elizabeth också en officiell födelsedag som vanligtvis infaller i juni. Inte heller den dagen blir det något firande i år.

Enligt den officiella statistiken har mer än 17 000 människor i Storbritannien avlidit på sjukhus till följd av viruset.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons