Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Dödstalen stiger efter översvämningarna

Dödstalen fortsätter att stiga i spåren av de översvämningar som drabbat Tyskland, Nederländerna och Belgien de senaste dagarna. Myndigheterna befarar att ytterligare offer kan hittas när vattenmassorna börjar sjunka undan.
Europa • Publicerad 17 juli 2021
En skadad bro vid floden Ahr i Ahrweiler i Tyskland.
En skadad bro vid floden Ahr i Ahrweiler i Tyskland.Foto: Michael Probst/AP/TT

I Tyskland pågår evakuering av 700 boende i Wassenberg efter att Rurdammen i Kreis Heinsberg i Nordrhein-Westfalen skadats, rapporterar Der Tagesspiegel.

Myndigheterna i Wassenberg skriver på lördagen på stadens hemsida att vattennivåerna i området slutat stiga under de tidiga morgontimmarna.

Annons

Evakueringen av de boende fortsätter dock och personer som inte själva kan lämna sina hem uppmanas att ta kontakt med den transportservice som organiserats i området.

Över 150 döda

Rur är en biflod till Maas, och rinner in i Nederländerna. Också Nederländerna har vidtagit åtgärder till följd av väntade höga flöden.

Fler än 150 personer har omkommit i översvämningskatastrofen i Europa. Minst 130 av dem har förolyckats i Tyskland, medan Belgien har fler än 20 döda.

I Ahrweilerdistriktet i den tyska delstaten Rheinland-Pfalz har minst 90 personer omkommit i översvämningarna och drygt 600 har skadats, och i Nordrhein-Westfalen har fler än 40 omkommit, uppgav tyska myndigheter på lördagsmorgonen.

Dödstal väntas stiga

Polisen i området befarar att dödstalen kan stiga ytterligare. I takt med att vattenmassorna sjunker undan hittas fler dödsoffer. Översvämmade vägar, förstörda broar och avbrott i mobilnäten försvårar sök- och räddningsinsatserna.

– Delar av byggnader ligger på vägen, människor sitter och gråter. Det är så sorgligt. Människor har förlorat sina hem, deras bilar ligger översvämmade på åkrarna. Det ser ut som att ett krig drabbat min stad, säger Gregor Jericho i staden Rheinbach till BBC.

Omkring 15 000 personer, inklusive räddningstjänst, polis och soldater, deltar i räddningsarbetet, enligt BBC.

Tysklands president Frank Walter Steinmeier ska besöka hårt drabbade områden under lördagen, enligt DPA.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons