Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Coronarespit för Belgiens regering

Belgien • Publicerad 11 september 2020
Belgiens premiärminister Sophie Wilmès. Arkivbild.
Belgiens premiärminister Sophie Wilmès. Arkivbild.Foto: Olivier Matthys/AP/TT

Coronapandemin ger Belgiens tillfälliga regering ytterligare minst två veckor vid makten. Enligt planerna skulle premiärminister Sophie Wilmès och hennes regering stått inför en förtroendeomröstning den 17 september. Röstandet skjuts dock upp till den 1 oktober i stället, eftersom en av landets två regeringssonderare testats positivt för coronaviruset.

Den nuvarande belgiska regeringen förlorade sin majoritet redan hösten 2018, men har suttit kvar i väntan på en ny regeringsuppgörelse. Utdragna förhandlingar efter det senaste parlamentsvalet i maj 2019 har dock ännu inte gett något resultat, även om framsteg nyligen rapporterats i diskussionerna om en bred koalition mellan liberaler, socialister, miljöpartier och de flamländska kristdemokraterna.

Regeringssonderarna har nu fått på sig till den 21 september för att få ihop en majoritet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons