Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Cancersjuka ukrainska barn till Storbritannien

Ukraina • Publicerad 14 mars 2022
Ett papper med ett rött kors pressas mot fönstret på en buss som evakuerar civila från Irpin, utanför Kiev. Bilden är tagen 9 mars.Foto: Vadim Ghirda/AP/TT

21 cancersjuka barn har flugits från Ukraina till Storbritannien, enligt den brittiska regeringen. Samtidigt uppmanas befolkningen att öppna sina hem för flyktingar.

Barnen, som tidigare fått vård i Ukraina men tvingats på flykt, får nu "livräddande" vård i Storbritannien, säger landets hälsominister Sajid Javid till Sky News.

Annons

Barnen anlände till Storbritannien med sina närmaste familjemedlemmar i söndags.

Regeringen i London har kritiserats för att, till skillnad från EU, kräva att de som flyr till Storbritannien måste ansöka om visum.

De sjuka barnen har fått visum för sex månader, men ska tillåtas stanna i landet "så länge som det är nödvändigt", säger Javid.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons