Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Cancersjuk fick fel behandling i flera år

Medicin • Publicerad 11 juli 2021
Region Gävleborg gör en anmälan enligt lex Maria sedan en diagnos av cancer fördröjts. Arkivbild.
Region Gävleborg gör en anmälan enligt lex Maria sedan en diagnos av cancer fördröjts. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Region Gävleborg har gjort en lex Maria-anmälan sedan en cancersjuk man i Hälsingland fått fel behandling vid sin hälsocentral, rapporterar SVT Gävleborg.

Mannen sökte hjälp för sveda och trängningar i urinvägarna. Trots att proven som togs inte innehöll bakterier behandlades han vid flera tillfällen för urinvägsinfektion. Symtomen blev värre och efter tre år fick mannen slutligen en remiss till en urolog som konstaterade att han hade urinblåsecancer. Man tvingades sedan operera bort mannens urinblåsa.

"Det är beklagligt att patientens diagnos fördröjts och därför gör jag en anmälan enligt lex Maria för att få en oberoende granskning av fallet", säger Tommy Lundmark, chefläkare i Region Gävleborg, i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons