Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Bussbolaget Nobina ökar vinsten

Ekonomi • Publicerad 2 juli 2021
Bussbolaget Nobina har ställt om en del av verksamheten till att organisera covid-testning. Arkivbild.
Bussbolaget Nobina har ställt om en del av verksamheten till att organisera covid-testning. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det börsnoterade bussbolaget Nobina ökade rörelsevinsten till 236 miljoner kronor under första kvartalet, perioden mars till maj, i bolagets brutna räkenskapsår. Det kan jämföras med vinsten på 70 miljoner kronor motsvarande period i fjol.

Nettoomsättningen ökade till 3,3 miljarder kronor från 2,5 miljarder kronor under första kvartalet 2020.

"Den starka resultatförbättringen förklaras främst av fortsatt stor efterfrågan på Samtrans teststationer, omförhandlade kontrakt inom kollektivtrafiken, generella effektiviseringar i affären samt svaga jämförelsetal. Resultatet har även påverkats negativt främst på grund av omvärdering av bussar till försäljning till följd av minskad kommersiell trafik relaterat till covid-19", skriver vd Magnus Rosén, i rapporten.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons