1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

"Bunkergänget"

Nyheter • Publicerad 28 april 2005

1 Christina Mattisson, kommunalråd. Mats Johanssons närmaste förtrogna och en av få röster han lyssnar på. Plockades från hyresgästföreningen till jobbet som politisk sekreterare i Röda Stugen. Blev med tiden i praktiken Mats Johansson privata sekreterare.

2Gerthie Olsson, kommunalråd. Är en för Mats Johansson bekväm kollega i den mening att hon inte utmanar honom. Har ansvar för tekniska frågor och tillåts hålla på till dess att det blir skarpt läge.

3Patrik Hansson, distriktsombudsman. Beskrivs som trevlig, öppen och självständig. Har vid några tillfällen vågat opponera sig mot Mats Johansson, och var länge självskriven som efterträdare till Björn Fries. Umgås privat med kommunalrådet.

4Patrik Enstedt, ombudsman i Karlskrona. Har en bakgrund som fackklubbsordförande på Flextronics. Är inte oomstridd internt men uppskattas som person av Mats Johansson. Tog initiativ till stödmötet med "bunkergänget".

5Magnus Johansson, politisk sekretare och ordförande i barn- och ungdomsnämnden. Beskrivs som urtypen för Mats Johanssons lydiga redskap. Har suttit i riksdagen.

6Markus Alexandersson, politisk sekreterare och vice ordförande i barn- och ungdomsnämnden. Skapade under sin tid i SSU ofta rubriker med olika utspel. Har dock vuxit in i den rådande kulturen runt Mats Johansson.

7Christer Sandström, ordförande i Affärsverken. En doldis som pekas ut som drivande kraft i kampanjen mot Kerstin Andersson.

8Birger Wernersson, ordförande i handikappnämnden. Tillhör inte den närmaste kretsen men ställer lojalt upp när så krävs.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.