Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Brandhärjat hus ska rivas – kontrakt uppsagda

Olycka • Publicerad 16 november 2021
Den 6 november brann det i ett lägenhetshus från 1930-talet i skånska Osby. Nu står det klart att det ska rivas. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Ett eldhärjat lägenhetshus i skånska Osby kommer att rivas och kontrakten för de som bodde i huset har sagts upp, rapporterar tidningen Hem&Hyra.

– Kåken är sönderbrunnen och det går inte att göra någonting med den, säger Kent Lundén, vd på Osbybostäder, och uppger att nya bostäder ska byggas på tomten.

Annons

Det finns inget skydd för hyresgäster i nuvarande hyreslag om lägenheten exempelvis förstörs genom en brand eller explosion utan värden har möjlighet att säga upp kontraktet, skriver tidningen.

Samtliga drabbade i de tio lägenheterna har dock på ett eller annat sätt fått tak över huvudet.

Det är ännu inte klart vad som orsakade branden som inträffade på kvällen den 6 november. Polisen har inte kunnat utesluta att branden är anlagd och den utreds som misstänkt mordbrand.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons