Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Stor insats vid gasläcka i Stenungsund

Brand • Publicerad 12 september 2021
En kraftig brand utbröt efter gasläcka på Borealis krackeranläggning i Stenungsund på lördagskvällen. Arkivbild.
En kraftig brand utbröt efter gasläcka på Borealis krackeranläggning i Stenungsund på lördagskvällen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En gasläcka orsakade en kraftig brand på Borealis krackeranläggning i Stenungsund sent på lördagskvällen.

Räddningstjänsten larmades strax före klockan 22 och kunde konstatera att gasläckan kom från processen vid en ugn inne på området.

Annons

Under kvällen och natten arbetade totalt 16 enheter med insatsen, där man bland annat kylde med vattenkanoner. Inga personer har rapporterats skadade.

– Det senaste är att vi bedömer att det är under kontroll, men vi kommer att fortsätta ha kvar räddningsinsatsen ett par timmar till för att säkerställa situationen, sade Markus Friberg vid räddningstjänsten i Storgöteborg vid halv två-tiden.

Strax före halv fyra på söndagsmorgonen avslutade räddningstjänsten insatsen, efter att säkerheten kontrollerats tillsammans med anläggningens personal.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons